מלח-ים

האם מלח-ים (sea-salt) בריא יותר מאשר מלח שולחן רגיל?

שני סוגי המלח מוכנים באותה הצורה – על ידי התנדפות המים, אך מלח השולחן הוא לבן ונקי בשל שטיפות מים והתגבשות חוזרת, ואילו מלח-ים אינו נקי והוא בדרך כלל חום בגלל חומרים שונים שיש בים, כגון אצות, עשבי ים וחומרים אחרים. מלח שולחן מכיל בדרך כלל תוספת קטנה של פחמת המגנזיום, המונעת את הידבקות גבישי המלח לגושים ומאפשרת לבזוק אותו בקלות. עודף של שני סוגי המלח (מעל ל-2 ג' ליום) עלול להזיק לבריאות.