מזונות, הכנה

האם תהליכי הכנת המזונות ושמירתם במטבח או בתעשייה הורסים את רוב יסודות התזונה שבהם?

פרט לפירות, אגוזים, שקדים וכמה ירקות שאפשר לאוכלם באופן טבעי, הרי את רוב מזונות יש להכין ולטפל בהם בחום, כדי שאפשר יהיה לאוכלם. החום הורס ומשמיד את החידקים גורמי המחלות ומאפשר את שמירת המזון בלי שיתקלקל. כמו כן החום מרכך את הסיבים הגסים והמזון מתעכל ביתר קלות. תהליכי הכנת המזון בתעשייה מבוקרים באופן כזה שיסודות התזונה נהרסים פחות בהשוואה לבישול במטבח הרגיל. אמנם כמה מיסודות התזונה נהרסים בחום, במיוחד ויטמין C וויטמין B1 (תיאמין), אבל חום הבישול הורס או מבטל גם כמה חומרים המזיקים לבריאות, הנמצאים באופן טבעי בחומרי המזון, כגון מעכב הטריפסין בסויה, סאפונינים בסויה ובבוטנים או האווידין באלבומין (חלבון) הביצה ואחרים.