טבלת שמנים טובים לבישול, אפיה וטיגון
רבים תוהים, בעיקר בימי החגים, מהם השמנים הטובים והבריאים ביותר לטיגון מזונות ייחודיים לחגים או מזונות אחרים. שני המדדים החשובים ביותר בהקשר לכך הם:
א. נקודת העישון של השמן = זוהי הטמפרטורה שבה השמן מתפרק, תופעה שמלווה בפליטת עשן
ב. ברמת המרכיב השומני אומגה 6, מרכיב שתוצריו, מעודדים, אלרגיה, דלקות כרוניות ומחלות אוטואימוניות.
הטבלה המופיעה בקישור הבא מביאה את השמנים הטובים ביותר על פי הקריטריונים הללו.
דוגמה חשובה להבדל מהותי בין שני סוגי שמנים = שמן אגוזים:
שמן אגוזי מלך, בניגוד גמור למקובל, הינו שמן לא מומלץ לצריכה, לבישול, אפיה וטיגון, בגלל העובדה שהוא מכיל ריכוז גבוה של הרכיב אומגה 6 – לכן לא תראו אותו בטבלה!!!
לעומתו – שמן אגוזי לוז הינו שמן מעולה וממולץ מאד, בעיקר משום שהוא מכיל כמות גבוהה של אומגה 9 (כמו שמן זית) ובגלל שהוא מכיל רק כמות קטנה של הרכיב אומגה 6.
נא לחצו על הקישור הבא להצגת טבלת השמנים הטובים: