סוכר חרובים
האם הסוכר שבחרובים נסבל על-ידי חולי סוכרת?
החרוב מכיל כ-30% עד 50% פחמימות, שברובן הן סוכר רגיל (סוכרוזה), אשר לחילוף החומרים שלו דרוש אינסולין. אצל חולי סוכרת אין הלבלב מפריש אינסולין, או שהורמון זה אינו פעיל, ולכן סוכר חרובים אינו נסבל על-ידיהם.
האם חוץ משמן זית (לתיבול) חיובי להשתמש לטיגון בשמן קנולה לא מזוכך או שמן חמניות (מזוכך)?
ממש לא. שני השמנים האחרים שהזכרת אינם ראויים לשימוש, גם לא כשמנים וגם לא לטיגון – הדבר מוסבר היטב בסדנאות השונות. כל הפרטים בקישור הבא: השמנים הטובים ביותר לטיגון, אפיה ובישול