מולסה

האם יש למולסה ערך תזונתי ורפואי מיוחד?

המולסה היא שארית גיבוש הסוכר בשעת הכנתו. היא מכילה כ-50% ויותר סוכר שלא מתגבש. היא עשירה מאוד במינרלים כגון ברזל (כ-6 מ”ג / 100ג’), סידן (כ-290 מ”ג / 100 ג’) וכ-40 מ”ג אשלגן, אך כ-1000 מ”ג נתרן. כן מכילה המולסה כמות ניכרת של ויטמינים מקבוצה B, במיוחד ניאצין. למרות שלא נמצא בה שום חומר ביולוגי פעיל, יש המאמינים שיש לה השפעה רפואית מיוחדת בריפוי מחלות שגרוניות (ראומטיות) ואנמיה (חוסר בדם), אך בכמויות גדולות יש לה השפעה משלשלת.