לחם
האם יש הבדל בין הלחם הכהה ללחם הלבן מבחינת ערכם התזונתי ומספר הקלוריות שהם מספקים?
אין כמעט הבדל במספר הקלוריות שמספקים שני סוגי הלחם (כ-250 קלוריות ב-100 ג’ לחם משני הסוגים). לעומת הלחם הלבן, הדל בויטמינים ומינרלים, אך מתעכל בקלות רבה יותר ונקלט מהר יותר לתוך הדם, הרי הלחם הכהה מנוצל פחות, עקב היותו עשיר בתאית (מהסובין שהוא מכיל) שאינה נעכלת. הלחם הכהה, עשיר אמנם יותר במינרלים, כגון ברזל וסידן, אך בגלל החומצה הפיטית שהוא מכיל, אין המינרלים החיוניים האלה נקלטים לתוך הדם ואינם מנוצלים. אף-על-פי-כן, ערכו התזונתי של הלחם הכהה גבוה יותר מזה של הלחם הלבן, הוא מונע עצירות, ומומלץ לאלה הרוצים לרזות ולחולי סוכרת, במיוחד כשהוא אינו טרי.