ריסוס פירות במשמידי חרקים

האם הפירות והירקות, המרוססים במשמידי חרקים, עלולים להזיק לבריאות?

חומרי הריסוס שעל פני הפירות והירקות אכן מזיקים לבריאות ולכן יש לשטוף אותם היטב לפני אכילתם, רצוי במי סבון. מי סבון, במיוחד זה המשמש לשטיפת כלים, מנקים את הפרי וירק לא רק מחומרי הריסוס אלא גם מהלכלוך והאבק שעל פני הפרי והירק. יש לציין שחומרי הריסוס המאושרים לשימוש אינם חודרים אל תוך הפרי או הירק. חומרי ריסוס הניתנים בהגמאה (בתוך מי ההשקאה) המאושרים לשימוש הינם כאלו שמתכלים לחלוטין מאליהם בתוך כעשרה ימים עד שבועיים.  לכן אין כל חשש באכילת פירות שעברו ריסוס אם הם גודלו במקומות אמינים ואם הם ניקנו במרכולים גדולים אשר בהם מבצעים כל הזמן בדיקות לוודא שאין שאריות ריסוס בפירות.

2 comments

  • אורה

    האם הכוונה לאבקת כביסה או לסבון מוצק המיועד לכביסה כמו סינטבון
    אודה לתשובתך

    • פרופ' חיים גמליאל

      זו הייתה טעות דפוס. הכוונה היא לסבון לשטיפות כלים – סבון שמאושר לשטיפת כלי אוכל הינו כזה שאינו משאיר שרידים בכלים או בפירות / ירקות הנשטפים.