סויה

סויה

האם חלבוני הסויה יכולים לשמש תחליף לחלבונים שמקורם מן החי?

חלבוני הסויה עשירים אמנם בליזין (חומצה אמינית הכרחית), אך דלים במתיונין. לכן נחוץ צירוף של הסויה עם חלבוני הדגנים (החיטה), העשירים במתיונין אך דלים בליזין. אפשר להוסיף לסויה מתיונין מלאכותי (סינתיטי) אך רצוי יותר להוסיף חלבונים העשירים במתיונין. צירוף כזה מעלה את הערך התזונתי של הסויה, וכך היא יכולה לשמש תחליף לחלבונים שמקורם מן החי.

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים