כולסטרול ומחלות לב

האם הכולסטרול או המזונות העשירים בו עלולים לגרום למחלות לב ועורקי הדם?

ככל שמתרבים המחקרים אנו מגיעים למסקנה שהכולסטרול הבא מן המזון איננו הגורם למחלות אלה. כיום ברור שהשמנים "הרעים" כדוגמת השומן המוקשה של המרגרינה הינם הגורמים הראשיים להתהוות טרשת עורקים ולהתפתחות מחלות לב וכלי דם, אף כי ישנם עוד גורמים אחרים למחלות אלה (תנגודת לאינסולין, הומוציסטאין, סוכרת ומחלות כבד וכליות).

עם זאת, רמה גבוהה של כולסטרול מופיעה ברבות מהמחלות האלו. הכולסטרול הוא אחד מן החומרים החשובים ביותר בגופנו, הוא חיוני לכל תא ותא ובעיקר לתאי המוח, הוא חיוני ליצירת הורמונים רבים כולל הורמוני המין והוא מהווה אבן בניין לויטמינים כדוגמת ויטמין D.

חשוב מאד שרמתו הכללית בדם לא תעלה מעל ל- 250 מ"ג ב-100 מ"ל דם. תזונה נכונה, פעילות גופנית והשלמות תזונה יכולים לשפר את תמונת שומני הדם ואין למהר להתחיל טיפול תרופתי לשם כך.

 

2 comments

  • חנה

    האם גבינה צהובה בריאה

    • פרופ' חיים גמליאל

      בהחלט בריאה לחלוטין. כדאי לך לבקר באחת מכל הסדנאות שאני מקיים ברחבי הארץ ושם תקבלי ניתוח מדעי מדוייק של ההרכב של הגבינה הצהובה, כולל של השמנים הנפלאים שבה, וגם תקבלי הסבר מדעי יסודי על חשיבותה הרבה לבריאותנו !!!