טחינה

האם על-ידי קליית השומשום להכנת הטחינה ותהליך החימום ליצירת החלבה, נהרסים הויטמינים ויסודות תזונה אחרים שבהם?

על-ידי קליית השומשום נהרסים רק מעט מהויטמינים. אך לעומת האיבוד הזעיר הויטמינים, הקלייה מגבירה את כוח השתמרותם של הטחינה והחלבה בפני קלקול. הקלייה הורסת את האנזימים הגורמים לעיפוש וקלקול של שמן השומשומים שבטחינה ובחלבה. שני המוצרים וכן השומשומים עצמם הם בעלי ערך תזונתי רב, הם עשירים בחלבונים בהשוואה ליתר המזונות ממקור צמחי, יש בהם מתיונין (חומצה אמינית הכרחית, שהגוף אינו יכול לייצר), ויטמינים מקבוצה B וכן מינרלים חיוניים כגון ברזל וסידן.