גזים

האם אפשר למנוע יצירת גזים?

הגזים נוצרים על-פי-רוב, אצל אנשים הסובלים מהפרעות במערכת העיכול. בדרך כלל, ממליצים לאלה הסובלים מגזים להימנע ממזונות המתעכלים בקושי וממזונות הידועים כיוצרי גזים : דברי מתיקה, פירות כגון תפוחי עץ, צימוקים, אבטיח, ירקות כגון קטניות (במיוחד פולים, אפונה, שעועית לבנה), כרובית, מלפפונים, שום, בצל, חסה, פלפל, צנון ולפת.

2 תגובות

  • אסתר אלמוג

    האם סלק רצוי לחולי סכרת?

    • פרופ' חיים גמליאל

      הסלק הסגול כהה המוכר לנו איננו מכיל כמויות משמעותיות של סוכרים ופחמימות ולכן הוא מאושר לצריכת חולי סוכרת. יחד עם זאת יש להזהיר כי כל אדם צריך לבצע בדיקות ביתיות ולראות האם חצי שעה לאחר אכילת הסלק או שתיית מי הבישול של הסלק, נגרמת לו עליה מוגזמת בריכוז הסוכר בדם. הסיבה לכך היא כי ישנם אנשים רבים אשר אפילו כמות קטנה של פחמימות מורכבות (כדוגמת אלו שבסלק) עלולה לשבש להם את איזון הסוכר בדם. אנשים כאלו יקפידו לאכול רק כמויות קטנות של סלק בארוחה – עד חצי ראש סלק בינוני או פחות מכך.