בשר

האם אכילת בשר גורמת להרעלה?

הבשר מכיל אמנם חומרים פוריניים, ההופכים בגוף לחומצת השתן ששוקעת בצורת גבישים (אבני חומצת השתן) במפרקים ובדרכי השתן (מחלת הפודגרה -gout), אולם זה קורה אצל אנשים שחילוף החומרים שלהם לקוי וחומצת השתן שלהם עודפת. יש לציין שחומרים פוריניים נמצאים גם בפטריות, בתרד, בקטניות, באספרגוס ובהרבה חומרי מזון אחרים. אילו היה הבשר רעיל, לא היו נותרים בעולם אסקימואים ורבים מבני האדם האוכלים בשר. עם זה, אותם אנשים הסובלים מפודגרה או ממחלות שגרוניות, חייבים לצמצם באכילת בשר או להתנזר ממנו לגמרי. הבשר מכיל בדרך כלל חומרים אנטיביוטיים ותכשירים רפואיים אחרי, שהוזרקו לבעלי-חיים ו הוכנסו למזונם למטרת חיסון בפני מחלות, אך מרבית החומרים האלה נהרסים בזמן הבישול. צמחונים, המקפידים על צירופי מזון נכונים ממקור צמחי, או האוכלים גם מוצרי חלב וביצים, מקבלים גם בלי בשר את כל אבות המזון שבצריכה היומית לתזונה נכונה, המבטיחה בריאות תקינה.