אבות המזון

אבות המזון

מה חשיבותם של אבות המזון בתפריט היומי?

אבות המזון הם יסודות המזון, הדרושים והמבטיחים גידול, התפתחות, החזקת הגוף, פעולה תקינה (נורמלית) שלו והתנגדות למחלות. מחלקים אותם לשש קבוצות עיקריות:

חלבונים – המשמשים לבניית התאים, הרקמות ואיברי הגוף וכן לבניית הרבה חומרים חיוניים, בעלי פעילות ביולוגית, כגון אנזימים, מוליכים עצביים (נוירוטרנסמיטורים) ואחרים;

פחמימות ושומנים – המספקים בעיקר את האנרגיה, אך גם חומרים ביולוגיים אחרים;

ויטמינים ומינרלים – המווסתים את התהליכים השונים;

וכן המים – שבתוכם מתחוללים כל התהליכים שבגוף. מחסור באחד או יותר מאבות המזון האלה עלול לגרום למחלות ולהפרעות קשות בגוף.

כל תפריט צריך לספק מדי יום את כל אבות המזון בכמות ובאיכות לפי הצריכה היומית המומלצת כדי להבטיח בריאות תקינה.  אלו הם הנושאים העיקריים של הקורסים השונים שלי.

© פרופ' חיים גמליאל

2 תגובות

  • אסתר אלמוג

    מה קורה אם דיאטה פליאו נמנעים מלצרוך פחמימות ומוצרי חלב וגבינות?

    • פרופ' חיים גמליאל

      בדיאטת פאליאו מדוייקת יש פחמימות שמקורן בקיטניות והן מורכבות וטובות יותר מן הפחמימות המגיעות מן הדגנים המשמשים לאפיית לחמים וכדומה. אכן, אין בדיאטת פאליאו מוצרי חלב וזהו אחד מהחסרונות הגדולים של תזונה זו.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים